Pred skupštinu Dinama: Izgorilo auto majke Mamićevog poreznika, na kući napisano: "Vrati pare"

0
Radiosarajevo.ba
Pred skupštinu Dinama:  Izgorilo auto majke Mamićevog poreznika, na kući napisano: "Vrati pare"
Foto: Twitter / Zdravko Mamić (u sredini); Milan Pernar (desno)

U noći sa srijede na četvrtak u zagrebačkom naselju Trnovčica izgorio je automobil u vlasništvu majke pravomoćno osuđenog poreznika Milana Pernara kojem se sudilo zajedno s braćom Zdravkom i Zoranom Mamićem.

Uzrok požara još uvijek nije definitivno utvrđen, a policija je navela da nije bilo povrijeđenih i da je kriminalističko istraživanje u toku. 

Na Pernarovoj porodičnoj kući je osvanula i poruka "Vrati pare", a znakovito je da se incident dogodio na dan kada će se održati Skupština Dinama.

SDA komentirala izjavu Varhelyja: Europski komesar laže i širi velikosrpsku propagandu

SDA komentirala izjavu Varhelyja: Europski komesar laže i širi velikosrpsku propagandu

Vlasnica pet godina starog Golfa je 74-godišnja Marica Pernar, majka Milana Pernara. "Taman sam tad bila već utonula u prvi san kad sam kroz roletne vidjela da nešto sjaji i svijetli. Mislila sam da se sin Milan spustio dolje da ga upali ili što već, da bi najednom čula strašni prasak. Ustala sam prestravljena iz kreveta i vidjela plamen kroz prozor. Zvala sam odmah vatrogasce i otrčala do sina gore, a kod auta su vani već bili i neki susjedi. Sreća, vatrogasci su brzo došli jer su tu blizu nas", rekla je Marica Pernar.

Osuđeni poreznik Milan Pernar služi kaznu u Turopolju, ali je trenutno na otpustu zbog zdravstvenih tegoba. Pernar je dobio šest mjeseci prekida odsluženja zatvorske kazne jer se morao podvrgnuti hitnoj operaciji tumora.

"Operiran je, teško se oporavlja, iza njega je šest kemoterapija. Danas je imao niz pregleda za odradit u bolnici. Samo da ozdravi i da bude dobro. Lako za materijalne stvari ako nema zdravlja. A inače je Milan auto zadnji puta vozio jučer oko 11.30 sati kad sam ga zamolila da me odveze samo do tržnice. On se nakon toga odmah vratio doma i otada je auto bio parkiran na tome mjestu gdje je izgorio. Pitala sam Milana jer išta osjetio dok je autom mene jučer vozio, ali kazao je da mu ništa nije bilo čudno niti da je išta lupalo", zaključila je vlasnica vozila.

Osim uništenog Golfa kojeg je policija odvezla na vještačenje kako bi se utvrdio točan uzrok paleži, odnosno je li uzrok piromanski čin ili kvar na elektronici, vatra je zahvatila i stablo čempresa. Šteta se broji u par desetaka hiljada eura.

Pernar je u predmetu Mamić i dr. pravomoćno osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora u maju 2021. godine sam se javio na izdržavanje kazne, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zoran Mamić tuži repere zbog klevete: Na ročište se htio uključiti iz Livna

Zoran Mamić tuži repere zbog klevete: Na ročište se htio uključiti iz Livna

Prema presudi on je ostao bez 2,97 miliona kuna, odnosno Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu naloženo je da izbriše Pernarovu suprugu kao vlasnicu kuće površine 104 kvadratna metra i 239 kvadrata dvorišta u Zagrebu, ukupne vrijednosti milion i 715 tisuća kuna. Pernarovi su ostali i bez automobila VW EOS 2 TDI, koji je vrijedan nešto manje od 85 hiljada kuna. 

Istom presudom pravomoćno su na zatvorske kazne i povrat desetaka miliona kuna izvučenih iz Dinama, osuđeni i odbjegli Zdravko i Zoran Mamić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije