Poznato zdravstveno stanje Đorđa Balaševića

3
Radiosarajevo.ba
Poznato zdravstveno stanje Đorđa Balaševića
PrtScr / Đorđe Balašević

Nakon što je cijela regija jučer ostala u šoku zbog vijesti da je legendarni novosadski pjevač, 67-godišnji Đorđe Balašević hitno primljen u beogradsku Infektivnu kliniku, danas iz susjedstva stižu bolje vijesti.

Istina je da se Balašević već nekoliko dana nalazi na liječenju u klinici zbog obostrane upale pluća, ali, kako saznaje Kurir, pjevač se dobro osjeća i nema znatnije tegobe.

Nakon doručka slavni je kantautor danas obavio telefonski razgovor s porodicom, a zatim je komunicirao s ljekarima, s kojima se čak i našalio.

"Dobro je raspoložen i ne žali se na tegobe", tvrdi dobro upućeni sugovornik za srbijanski Kurir.

Balašević je navodno punih desetak dana imao simptome izrazito slične onima koje izaziva zaraza koronavirusom, ali se ljekaru javio tek kada mu se stanje pogoršalo. Tada su ljekari ustanovili da Balašević ima upalu oba plućna krila te da je njegova hospitalizacija neophodna, stoga je upućen na Infektivnu kliniku u Beograd.

Prema Kurirovim izvorima, porodica Balašević je izrazito zabrinuta za zdravstveno stanje poznatog muzičara, ali vjeruju da će biti dobro i vrlo su zahvalni na stručnosti i njezi koju dobija od ljekara i drugog bolničkog osoblja.

Također, svim zabrinutim prijateljima, kolegama i fanovima zahvalili su se na podršci.

Podsjetimo, Balašević je sredinom novembra 2019. doživio infarkt. Tada je hospitaliziran i ugrađeni su mu stentovi, a zdravstveno mu se stanje popravilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije