Poznati trgovački lanac u Hrvatskoj ograničio kupovinu ulja, brašna, šećera...

3
Radiosarajevo.ba
Poznati trgovački lanac u Hrvatskoj ograničio kupovinu ulja, brašna, šećera...
Foto: Eurospin / Ograničena kupovina u Eurospinu

Iako je većina trgovačkih lanaca u BiH i regionu najaviia kako za sada neće ograničavati kupovinu proizvoda poput suncokretova ulja, brašna, šećera i sl., jedan je trgovački lanac ipak odlučio ograničiti kupnju tih proizvoda.

Naime, italijanski trgovački lanac Eurospin, koji se sve više širi po Hrvatskoj, odlučio je uvesti ograničenja u nekim svojim supermarketima.

Tako su kupce u trgovinama Eurospina dočekale obavijesti kako je po košarici moguće kupiti samo po dva komada brašna, ulja, šećera, ali i tjestenine, piše Danica.hr.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Slične informacije su proteklih dana dolazile i iz pojedinoih gradova BiH, ali veća nestašica nije zabilježena.

Na pojedinim trgovačkim centrima su na ulazima istaknuti natpisi da se "mole kupci da kupuju razumno i da ograniče kupovinu osnovnih životnih namirnica, kako bi svi građani uspjeli osigurati dovoljne zalihe".

Podsjetimo, u petak su se veliki bh. trgovački lanci - Bingo, Amko, Mercator i  Konzum objavili zajedničko saopćenje u kojem su su naveli da je naglo i značajno povećanje potražnje kupaca za osnovnim životnim namirnicama uzrokovala da je ta roba nabavljena po naglo povećanim nabavnim cijenama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije