Poznata sudbina profesora koji se tukao sa učenikom: Prijavljen za tri krivična djela

5
Radiosarajevo.ba
Poznata sudbina profesora koji se tukao sa učenikom: Prijavljen za tri krivična djela
Foto: FAH / Hrvatska policija, Ilustracija

Nakon što je u javnost procurio video snimak fizičkog sukoba profesora i učenika koji je nastao u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića u Zagrebu, intervenisala je zagrebačka policija. Danas su povodom incidenta odgovorili na medijske upite.

"Policijski službenici VII. policijske stanice Zagreb (Trešnjevka) pružili su hitnu intervenciju u obrazovnoj ustanovi. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vrijeme održavanja nastave u školi nanio ozljede.

Povrijeđenim učenicima je odmah po događaju pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su obojica u događaju lakše povrijeđeni, no nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom", rekli su iz Policijske uprave Zagreb.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Dodaju i da je istog dana 61-godišnji profesor uhapšen i da je po dovršenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno "da je na štetu maloljetnih učenika počinio krivično djelo pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, krivično djelo tjelesnih ozljeda te dva krivična djela povrede djetetovih prava".

"Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je prepraćen pritvorskom nadzorniku zagrebačke policijske uprave dok je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta krivična prijava zbog navedenih krivičnih djela", zaključili su iz zagrebačke policije, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije