Poznat termin ekshumacije tijela Muamera Zukorlića, uključeno i Tužilaštvo BiH

0
Radiosarajevo.ba
Poznat termin ekshumacije tijela Muamera Zukorlića, uključeno i Tužilaštvo BiH
Foto: Sandžak Press / Muamer Zukorlić

Sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić, objavio je kako je Viši sud u Novom Pazaru donio odluku da se izvrši ekshumacija i obdukcija tijela njegovog oca.

Ekshumacija će, kako je naveo, biti obavljena u petak, 6. maja 2022. godine.

"Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Beograda (Srbija), Sarajeva (Bosna i Hercegovina) i Hamburga (Njemačka).

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Neka nam Uzvišeni Allah olakša cijeli proces i da istina izađe na vidjelo", napisao je Usame Zukorlić na Facebooku.

Ranije je Usame Zukorlić podnio Republičkom javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv N.N. osoba, kao i laboratorijske nalaze koji, kako vjeruje, ukazuju da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

On je prethodno i na konferenciji za novinare rekao da porodica sumnja da je nekadašnji lider SPP-a otrovan i da je to razlog njegove smrti prije nešto više od pet mjeseci.

Naveo je da je porodica dobila rezultate iz dvije nezavisne laboratorije i precizirao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a da je druga laboratorija zaključila, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba bila otrovana hranom.

Muftija Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine, a tada se iz medija čulo da je uzrok srčani udar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije