Požari bjesne u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Požari bjesne u Hrvatskoj

I dalje je u toku gašenje požara na području mjesta Sonković kod Skradina, u Šibensko-kninskoj županiji, a na požarište se upućuju dva protupožarna zrakoplova Air Tractor i 50 pripadnika namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske (PP NOS HKoV), izvijestile je hrvatska Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Požar je sinoć ugrozio naselja Todorovići, Čulini i Bratići zbog čega je dio stanovništva evakuiran. U gašenju požara tokom jučerašnjeg dana sudjelovali su protupožarni zrakoplov Canadair, dva protupožarna zrakoplova Air Tractor, županijske vatrogasne snage te državne intervencijske postrojbe (DIP) Šibenik s ukupno 88 vatrogasaca i 29 vatrogasnih vozila. Tokom noći na požarište je upućena i vanredna dislokacija iz kontinentalnog dijela Hrvatske - Grada Zagreba te Zagrebačke i Karlovačke županije s ukupno 42 vatrogasca i 8 vatrogasnih vozila. Tokom jutra na požarište se upućuju 2 protupožarna zrakoplova Air Tractor i 50 pripadnika PP NOS HKoV.

I na požarište na području Komina-Kule Norinske, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, noćas je stigla vanredna dislokacija iz kontinentalnog dijela Hrvatske (Varaždinska županija, Međimurska županija i Krapinsko-zagorska županija) s ukupno 39 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila. Tokom jutra na požarište se upućuje jedan zrakoplov Canadair i još 71 pripadnik PP NOS HKoV. Požar na području Komina, koji je dojavljen u subotu, 11. kolovoza, oko 8:30 sati, jučer su gasila tri protupožarna zrakoplova Canadair, dva helikoptera s uređajem za gašenje, županijske vatrogasne snage, DIP Split, SPVP Pelješac i 29 pripadnika PP NOS HKoV. 

I dalje je aktivan požar na području Mokošice koji je dojavljen jučer oko 15:20 sati. U gašenju su sudjelovali dva protupožarna zrakoplova Canadair, DIP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci i DVD Čilipi.

Požar u mjestu Ondić kod Udbine, u Ličko - senjskoj županiji, ugašen je sinoć u 21:30 sati. U požaru koji je dojavljen u ŽC 112  u 14:50 sati izgorjelo je 30 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali protupožarni zrakoplov Air Tractor, DVD-i Udbina i Velebit Lovinac.

I dalje je aktivan požar kod mjesta Vukšić - Pristeg, u Zadarskoj županiji, u minski sumnjivom području. Požar je dojavljen u četvrtak, 9. kolovoza u 20:40 sati. Jučer su u gašenju sudjelovali tri protupožarna zrakoplova Air Tractor, JVP Benkovac, Zadar, DIP Zadar i DVD Stankovci. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i bjelogorična šuma. 

Požar kod mjesta Smoković na minski sumnjivom području ugašen je sinoć u 20:45 sati, a izgorjelo je 3 ha trave i niskog raslinja. Dojavu o požaru VOC Zadar zaprimio je jučer u 15:25 sati. U gašenju su sudjelovali 3 protupožarna zrakoplova Air Tractor i JVP Zadar.   

I dalje je aktivan požar kod mjesta Kožlovac kraj Benkovca. Požar je dojavljen u  VOC Zadar sinoć u 18:20 sati a dori trava i nisko raslinje.  U gašenju su sudjelovali dva protupožarna zrakoplova Air Tractor i JVP Zadar i Benkovac, te DVD-i Škabrnja i Polača. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije