Potresno pismo Hrvata koji najavljuje prosvjed

Radiosarajevo.ba
Potresno pismo Hrvata koji najavljuje prosvjed


Igor Butch Štanfel najavio je prosvjed u Hrvatskoj 5. maja. U pratnji porodice, noseći fenjer, doći će na zagrebački Jelačić plac (Trg bana Josipa Jelačića), kako bi iskazao svoje nezadovoljstvo hrvatskom vlasti. Njegovo potresno pismo, kojom objašnjava razloge koji su ga nagnali za protest, prenosimo u cjelosti sa bloga Roberta Valdeca.

“Jutros idem na posao, švercam se u autobusu i plačem. Plače i moja žena doma. Djeca će plakati navečer jer im neću imati što dati za večeru. Gospodo!!! Ne razumijete tugu svijeta jer vaša djeca imaju sve. Moja nemaju ništa osim nas dvoje.

Nemaju više ni budućnosti jer ste im je vi uništili. Morao bih sinu platiti ove godine 7000kn godinu faksa da bi nakon tih 4 godine i 28000kn uloženih samo za pohađanje (usputni troškovi su još toliko) on radio za vas i 1600kn. Vi niste normalni.

‘Suze mi padaju…’

Radim u firmi za zaista zlatne ljude, no vaša ekonomska politika je i njih dovela u bankrot pa zadnjih mjeseci nema ni plaće. Ne krivim njih, dijele samnom sve šta imaju. Ja sam za vas samo mrvica u pijesku, ali molim Vas nemojte mi se sa ekrana smijati u lice kao da je poskupljenje struje dobra šala. Nisam to zaslužio. Moji klinci nisu zaslužili da idući tjedan budu bez poklona za rođendan.

Suze mi padaju niz obraz dok ovo pišem. Supruga mi je stradala u ratu za ovu državu, stradali su kičma i osušio joj se jedan bubreg ali joj ne date mirovinu jer su Vaši vještaci utvrdili da je oštećenje manje od 50%. Dali ste joj 115kn mjesečno... Kako Vas nije sram?? Još nam je ostalo vjenčano prstenje ali to me nećete natjerati da prodam jer je to za mene svetinja.

Ni stranka, ni sindikat

Ne pripadam niti jednoj političkoj opciji, ne pripadam niti jednom sindikatu. Moja je politička opcija život, moj je sindikat moja obitelj. Ovo Vam pismo pišem jer imam namjeru 5.5.2012 doći na Jelačić plac sa svojom obitelji i jednim fenjerom. Zašto fenjer? Zato jer ste gluhi na vapaje malog čovjeka.

Nadam se da bar niste slijepi i da ćete vidjeti to malo svijetlo koje je svijetlo duše moje obitelji. Obećajem vam da neću reći ni riječ, sjaj tog fenjera biti će dovoljan. Nadam se.
Igor Butch Štanfel

Na njegovom Facebook accountu, Štanfel navodi kako je prijavio prosvjed hrvatskom MUP-u, no oni mu traže spisak deset ljudi koji će biti redari. Ovaj muž i otac zamolio je za pomoć…

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije