Potresno obraćanje Novaka i Jelene Đoković: ‘Tragedija svakog u Srbiji. Neću da gledam kuću ubice'

3
Radiosarajevo.ba
Potresno obraćanje Novaka i Jelene Đoković: ‘Tragedija svakog u Srbiji. Neću da gledam kuću ubice'
Foto: EPA-EFE / Novak i Jelena Đoković

U moru reakcija na masakr u Beogradu izdvajaju se one najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene.

Prvi teniser svijeta bez puno je riječi odao počast žrtvama masovnog ubistva u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar‘ u Beogradu, dok je Jelena u potresnom obraćanju indirektno prozvala medije, državne institucije, ali i sve ljude u Srbiji.

Đoković je na Instagramu objavio fotografiju građana sa Cvjetnog trga u Beogradu dok pale svijeće u počast žrtavama, te tako pokazao koliko je pogođen tragedijom u kojoj je stradalo devetoro osoba, od toga osmero djece.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Njegova supruga Jelena oglasila se na društvenim mrežama, također s nekoliko fotografija, ali i posebnom porukom, gotovo vapajem za pomoć.

"Gospodine Isuse Kriste, sine Božji, pomiluj nas grešne. Neću da pogledam kuću u kojoj je živio masovni ubica. Hoću psihološku podršku učenicima i nastavnicima. Nećemo ekskluzivne fotografije s lica mjesta, hoćemo ukidanje reality programa. Nećemo šokantne izjave svjedoka, hoćemo ograničavanje crne kronike.

Neću da djeca budu taoci realityja. Vratite ugled obrazovanju i nastavnicima. Današnja tragedija je tragedija svakog pojedinca naše zemlje i društva u cijelosti. Izražavam najdublju saučešće porodicama žrtava, a naše nade i molitve idu svima onima koji se bore za svoje živote", napisala je Jelena Đoković.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba Dženan Kriještorac nalazi se u Beogradu. Pogledajte šta je jutros snimio ispred škole gdje se dogodio masakr:

Beograd dan nakon masakra u školi. I jutros građani ispred OŠ Vladislav Rubnikar ostavljaju potresne poruke i cvijeće 🌹

Posted by Radio Sarajevo on Wednesday, May 3, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije