Potresni detalji ubistva bebe u Srbiji: Majka Jelena gledala kako Miloš zlostavlja njenu kćerku

1
Radiosarajevo.ba
Potresni detalji ubistva bebe u Srbiji: Majka Jelena gledala kako Miloš zlostavlja njenu kćerku
Foto: Facebook / Uhapšeni majka i očuh

Policija u Zaječaru uhapsila je Miloša N. (26) iz okoline Vlasotinca zbog nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

On je osumnjičen da je pretukao kćerku svoje vanbračne partnerke. Djevojčica je jučer preminula.

Policija je uhapsila i njegovu vanbračnu suprugu Jelenu T. (23) iz okoline Zaječara, zbog zanemarivanja i zapuštanja maloljetnog lica.

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Njih dvoje su živjeli zajedno u stanu u Zaječaru.

M. N. se sumnjiči da je jučer u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge i teško je povrijedio, a dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gdje je preminulo.

Majka dvogodišnje djevojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao djevojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru.

Porodica maloljetne P. V. koja je jučer preminula u Zdravstvenom centru u Zaječaru nakon što je nasmrt pretučena, bila je na evidenciji Centra za socijalni rad u tom gradu, po raznim osnovama ali nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje.

Povodom ove tragedije koja se jučer dogodila, a zbog čega su uhapšeni roditelji djevojčice, oglasio ce Centar.

Za Telegraf.rs kažu da je Centar za socijalni rad u Zaječaru obavješten od nadležnih organa o smrti maloljetne P. V. i odmah je reagovao u okviru svojih nadležnosti.

"Porodica maloljetne P. V. je na evidenciji ovog Centra bila po raznim osnovama još od 2016. godine, tako da je Centar za socijalni rad kontinuirano pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni, preduzimajući sve mjere iz svoje nadležnosti", navode u Centru u kojem izražavaju duboko žaljenje zbog smrti maloljetne P. V.

Očekuju da nadležni organi vrlo brzo utvrde sve činjenice.

"Centar naglašava da u dosadašnjem radu sa porodicom nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje djece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje u porodici u odnosu na djecu", zaključuju iz tamošnjag Centra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije