Potpredsjednik Vlade Hrvatske proglašen krivim

Radiosarajevo.ba
Potpredsjednik Vlade Hrvatske proglašen krivim

Prvi potpredsjednik hrvatske Vlade Radimir Čačić nepravomoćno je osuđen danas na Kantonalnom sudu u mađarskom Kaposvaru na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine i mora snositi sudske troškove zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe. 
Čačić je mirno primio presudu, a Liptak je presudu popratila neodobravanjem kimajući nezadovoljno glavom. Iznošenje završnih riječi tužiteljstva, obrane i oštećenih danas je trajalo tri i po sata, a presudi su nazočili i brojni novonari i fotorporteri

Čačić je na autocesti Nagykanisza – Budimpešta u januaru 2010. vozeći chrysler udario u škodu fabiju koji je vozila Katlin Liptak. Od posljedica nesreće smrtno su stradali njezina 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. 

Čačić od početka postupka tvrdio da je vozio 125 kilometara na sat, to jest sporije od dopuštenih 130 kilometara na sat, te da je neposredno prije udarca na cesti uletio u oblak magle i nije vidio škodina svjetla.

Tužiteljstvo je, međutim, tvrdilo da je Čačić izazvao nesreću jer nije prilagodio vožnju uslovima na cesti. Suđenje Čačiću počelo je krajem septembra prošle godine, objavila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije