Potpredsjednik SAD-a Mike Pence sljedeće sedmice u Crnoj Gori

Radiosarajevo.ba
Potpredsjednik SAD-a Mike Pence sljedeće sedmice u Crnoj Gori
EPA / Mike Pence
Potpredsjednik Sjedinjenih Država Michael R. Mike Pence početkom sljedeće sedmice službeno će posjetiti Crnu Goru, na poziv predsjednika vlade Duška Markovića.

Crnogorski premijer bit će domaćin posebnog sastanka čelnika država članica Američko-jadranske povelje (A5), koji će biti održan 2. augusta u Podgorici, a na kojem će učestvovati i Pence.

"Bit će to dosada najvažniji međunarodni skup održan u Crnoj Gori jer su pozivi za učestvovanje upućeni čelnicima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije, koji uz Crnu Goru čine A5, kao i državama sa statusom promatrača – Srbiji, Kosovu i Sloveniji", saopćeno je u nedjelju iz crnogorske vlade, prenosi agencija Hina.

Pence je najviši američki dužnosnik koji će posjetiti Crnu Goru.

"Posjeta, koji će uslijediti nakon nedavnih sastanaka Markovića u Washingtonu s Penceom i državnim sekretarom Rexom Tillersonom, još jedna je potvrda odličnih političkih odnosa Crne Gore i SAD-a i strateškog partnerstva dvije zemlje", navodi se u saopćenju.

Marković je pozvao Pencea u službenu posjetu prilikom službenih razgovora 5. juna u Bijeloj kući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije