Potop u Dalmaciji: 'To nikad u životu nisam vidio, asfalt diže, sve trga, sve je padalo'

1
Radiosarajevo.ba
Potop u Dalmaciji: 'To nikad u životu nisam vidio, asfalt diže, sve trga, sve je padalo'
Foto: Dnevnik.hr / Nevrijeme u Dalmaciji

U subotu, 28. septembra, veliko nevrijeme je zahvatilo Hrvatsku. Udari snažnog vjetra i velika količina padavina su pogodile Dalmaciju.

Nova promjena vremena stigla s ciklonom i frontalnim sustavom koji se tijekom subote premještaju preko našeg područja. Fronta je sredinom dana prešla preko većeg dijela unutrašnjosti Hrvatske i sjevernog Jadrana, te se nalazi na liniji od Pirovca na moru prema Našicama u Slavoniji.

U Dalmaciji puše umjereno jugo s jakim udarima, u Splitu su prelazili 60 km/h. Što se tiče Dalmacije, fronta se u 12:15 protezala od Kaprija i Vodica preko Skradina prema Kninu i Golubiću.

Zlatko Lagumdžija reagovao na laži Vučića pred UN-om: 'Vrijedi podsjetiti na činjenice'

Zlatko Lagumdžija reagovao na laži Vučića pred UN-om: 'Vrijedi podsjetiti na činjenice'

Kako piše portal Dalmacija danas, u popodnevnim satima fronta je prošla preko splitskog područja donoseći prolazne jače pljuskove i grmljavinu.

Palo je od 5 do 40 litara kiše, ovisno o lokaciji. U dijelu grada je čak bilo i bujica.

Kraj Obrovca na ulicama Meke Drage obilne padaline prouzrokovale su snažne poplave. Plaža Meka Draga potpuno je pod vodom, a u blizini Turnja poplavljene su i prometnice.

"Voda je išla, ma ogromna voda. To nikad u životu nisam vidio, asfalt diže, sve trga, sve je padalo. Mi smo se bojali van uopće ići, to je strašno nešto, to nisam nikad u životu vidio", rekao je Željko Belas za Dnevnik

Snimke poplave možete pogledati na linku OVDJE.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije