Potjera za trostrukim ubicom: Gorana je supruga dva puta ostavljala jer ju je tukao

Radiosarajevo.ba
Potjera za trostrukim ubicom: Gorana je supruga dva puta ostavljala jer ju je tukao
Foto: Blic / Ilustracija

Za trostruko ubistvo koje se dogodilo jutros u Novom Sadu kada su ubijena tri člana porodice Pajić – Branislav (57), njegova supruga Nada (57) i kćerka Mirjana Janković (32), glavni osumnjičeni je Goran Janković (36), Mirjanin suprug za kojim se trenutno intenzivno traga.

Prema prvim informacijama, Goran je vulkanizer iz Veternika i u posljednje vrijeme je u lošim odnosima sa ubijenom Mirjanom, zbog čega ga je Mirjana prije samo dvije nedjelje prijavila za nasilje u porodici. Goran je tada dobio zabranu prilaska. Uz to, ima i prijavu za ilegalno posjedovanje oružja, piše Blic.

Kako saznaje Blic, Mirjana i Goran su bili nekoliko godina u braku i dva puta su se rastajali jer je on bio nasilan prema njoj.

Kako pričaju komšije porodice Pajić ona se nedavno vratila u porodičnu kuću svojih roditelja gdje je jutros i ubijena.

Njih dvoje imaju dvoje male djece, i za sada je potpuno nejasno šta je sa njima i gdje su djeca bila kada se jeziv zločin odigrao.

"Oni su bili neko vrijeme u braku kada su dobili prvo dijete. Ubrzo su se rastali zbog nasilja i ona se vratila kod roditelja. Poslije nekog vremena su se pomirili, dobili drugo dijete… Svi smo mislili da će ovaj put sve biti u redu, da su se smirili", priča komšinica porodice Pajić.

I nakon što su dobili drugo dijete, nastali su novi problemi i Mirjana je Gorana ponovo 10. maja prijavila za nasilje u porodici i vratila se kod roditelja.

On je tada dobio zabranu prilaska.

Kako se Janković nalazi u bjekstvu, policija je na svim izlazima iz grada i provjerava sva vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije