Posmrtni ostaci Karađorđevića u Sabornoj crkvi

Radiosarajevo.ba
Posmrtni ostaci Karađorđevića u Sabornoj crkvi

 

Zvonima na Sabornoj crkvi u srbijanskoj prijestolnici Beogradu, označen je dolazak posmrtnih ostataka kralja Petra 2. Kovčeg kralja Petra 2. u Sabornu crkvu unijeli su pripadnici garde Vojske Srbije, dok su kovčege kraljice Aleksandre, kraljice Marije i kraljevića Andreja prenijeli pripadnici Udruženja Kraljevina Srbija obučeni u srpske narodne nošnje, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Dočeku je prisustvovao veliki broj građana.

Predstolonasljednik Aleksandar 2 i princeza Katarina zajedno sa princezama Katarinom, Brigitom i Jelisavetom kao i sa prinčevima Vladimirom, Đorđem i Mihajlom, prisustvovali su jutros svetoj liturgiji i pomenu u Kraljevskoj kapeli Svetog Andreja Prvozvanog na Dedinju. Poslije službe, posmrtni ostaci ispraćeni su do Saborne Crkve. 

U Sabornoj Crkvi potom je održan pomen, a po završetku službe građani su mogli odati počast kralju, kraljicama i kraljeviću.

Saborna Crkva će biti otvorena do večernjih časova. Sutra posle Svete Arhijerejske Liturgije koja počinje u devet časova biće služen pomen, a zatim će u 11:30 časova kolona sa posmrtnim ostacima krenuti put Oplenca, gde bi trebalo da stigne u 13:00 časova ispred Crkve Svetog Đorđa,“ navodi se u saopštenju SPC.

Državna sahrana kraljevske porodice bit će održana u nedjelju u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije