Poslanici Bundestaga u posjeti Beogradu

Radiosarajevo.ba
Poslanici Bundestaga u posjeti Beogradu

Poslanici njemačkog Bundestaga Andreas Schockenhoff i Hans Joachim Falenski koji borave u zvaničnoj posjeti Beogradu sastali su se sa predsjednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Zamjenik šefa poslaničkog kluba CDU/CSU Andreas Schockenhoff  i spoljnopolitički savjetnik tog poslaničkog kluba Hans Joachim Falenski su sa srbijanskim premijerom iza zatvorenih vrata razgovarali u Vladi Srbije.

Tokom dvodnevne posjete Srbiji njemački poslanici će razgovarati sa predstavnicima Vlade i opozicije u Beogradu.

Na dnevnom redu će, kako prenose beogradski mediji, a prema najavama iz Berlina, biti priprema Srbije na putu ka EU, dalja primjena Briselskog sporazuma i odnos Beograda sa Prištinom i ekonomska situacija u Srbiji.

Poslanici Bundestaga imat će susrete i sa predsjednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, ministrom privrede Dušanom Vujovićem, ministarkom zaduženom za evrointegracije Jadrankom Joksimović i direktorom Kancelarije za Kosovo Markom Đurićem.

Andreas Schockenhoff  je nemački konzervativac koji je ranije prema Srbiji iznio zahtjeve u sedam tačaka i stav da su očekivanja Njemačke da Srbija prije početka pregovora o članstvu u EU Evropske sa Kosovom potpiše zajedničku pravno-obavezujuću izjavu koja bi bila sprovedena do kraja pregovora o prijemu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije