Porodica ubijene manekenke traži smrt za ubicu

Radiosarajevo.ba
Porodica ubijene manekenke traži smrt za ubicu

Članovi porodice ubijene srbijnske manekenke Vladislave Červenko protestovali su danas ispred zgrade Osnovnog suda, jer još nije pokrenuta istraga protiv Darijana Musića.

Ubicu manekenke locirali kad se logovao na Facebook

Otac Edmund, sestra i sestričina pokojne manekenke, držali su u rukama transparente kojima su između ostalog tražili i ponovno uvođenje smrtne kazne.

"Moja ćerka je osam dana tražila zaštitu, a iz policije su ignorisali njen vapaj. Rekli su da ih pozove kada joj ubica uradi nešto konkretno. Nažalost tako se i desilo, a ovo je samo primer kako naša policija časno i predano obavlja svoj posao", rekao je Edmund Červenko, otac Vladislave Červenko.

Razočarana porodica izjavila je da se stidi što je još dio sistema Srbije.

"U pregovorima smo sa ambasadama Albanije i Mađarske, ne želimo više ništa u ovoj zemlji. Kada odem u Francusku, predstavljam se kao Poljak, jer me je sramota glasa koji ovakva zverska dela putuje do njih tamo", objašnjava Edmund.

Darijan Musić se tereti da je 12. novembra u svom stanu u novosadskoj Fruškogorskoj ulici broj 6 na najbrutalniji način pretukao Vladislavu Červenko, koja je preminula od posljedica zadobijenih teških tjelesnih povreda.


Darijan Musić i Vladislava Červenko

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije