Jaka kiša izazvala poplave u Srbiji, u Obrenovcu voda ušla u kuće

Radiosarajevo.ba
Jaka kiša izazvala poplave u Srbiji, u Obrenovcu voda ušla u kuće
Usljed padavina koje su ovoga popodneva paralizirale glavni grad Srbije Beograd ali i okolinu, u Obrenovcu se izlila Barička rijeka koja je poplavila čak 20 domaćinstava.

Ekipe za vanredne situacije i vatrogasci danas su imali pune ruke posla jer satima na terenu saniraju štetu koju je prouzrokovala jaka kiša.

Kako je za Blic.rs kazao predsjednik općine Obrenovac Miroslav Čučković, kiša je ušla u domaćinstva u blizini rijeke koja se izlila, ali brzo će se sve vratiti u normalu jer je kiša prestala padati.

"U nekoliko domaćinstava je voda ušla i u kuće, ali srećom nije velika šteta načinjena. Srećom kiša je stala pa će naše ekipe sve srediti na vrijeme", istaknuo je on.

Obrenovčani su na društvenim mrežama vidno uplašeni komentirali da ih je strah da se ne ponovi 2014. godina kada je Obrenovac bio pod vodom, ali i da treba što više zaštititi ovaj grad jer je očigledno položan poplavama.
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije