Poplave i u Srbiji: Voda srušila most, poplavljene kuće i neprospavana noć

Radiosarajevo.ba
Poplave i u Srbiji: Voda srušila most, poplavljene kuće i neprospavana noć
Foto: Twitter / Ljubovija

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija proglašena je u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji, gdje je poplavljeno više od 500 domaćinstava.

U Ljuboviji je i najteža situacija gdje je rijeka Ljubovija srušila most na magistralnom put, a ugroženo je još pet mostova.

Stanovništvo nije evakuisano, već se samo povuklo na spratove. Nadležne službe su izašle na teren, prenosi RTS.

Jadar je kod Osečine poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata, a tu su upućeni pripadnici Zandarmerije koji pomažu građanima, a Skrapež se izlio u centru Kosjerića i poplavio pedesetak objekata.

Krizni štab proglasio je vanrednu situaciju na dijelu teritorije opštine Arilje, u slivu rijeke Moravice, na teritoriji deset mjesnih zajednica.

Nivo Moravice je trenutno u stagnaciji i nadležni se nadaju da neće biti izlivanja ako ne bude obilnijih padavina.

Porastao je i vodostaj Tamiša, a na potezu od 60 kilometara od granice sa Rumunijom do Sečnja, obe obale su pod vanrednim mjerama odbrane od poplava.

Tokom noći obilne padavine donijele su probleme žiteljima Kosjerića - izlila se reka Skrapež u centru grada, a na mjestu izgradnje novog mosta je došlo do zapušenja korita reke i izlivanja.

Poplavljeno je oko pedesetak objekata, a evakuisano deset osoba.

Voda je probila to zapušenje i sada se nivo Skrapeža u Kosjeriću opao je za 1,5 metar, a voda se povlači sa ulica.

RHMZ upozorava da će vodostaj na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Ðetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave i danas biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije