Ponovo uhapšen odbjegli sin Sinana Sakića

2
Radiosarajevo.ba
Ponovo uhapšen odbjegli sin Sinana Sakića
Foto: Nova.rs / Rašid Sakić

Rašid Sakić (43) poznatiji kao Ćelo, sin Sinana Sakića, našao se sinoć na mjestu suvozača u "golfu" njemačkih registarskih oznaka, čijeg vozača je zaustavila policija nakon policijske potjere u Beogradu.

Ispostavilo se da je vozač bio pod dejstvom kokaina i nije imao vozačku dozvolu, a bježeći je čak tri puta prošao na crveno svjetlo na semaforu.

S druge strane, Ćelo je zadržan jer je za njim bila raspisana potraga, ali policija u svom saopćenju nije precizirala za koje krivično djelo.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Vozač "golfa", čiji identitet još uvijek nije poznat, sinoć pet minuta poslije ponoći na raskrsnici se oglušio na znak saobraćajne patrole da zaustavi automobil, nastavio vožnju i tri puta prošao na crveno svjetlo na semaforu u pokušaju da pobjegne patroli, saopćio je jutros MUP.

Ustanovljeno je da je vozio bez vozačke dozvole, a droga test je pokazao da je pozitivan na kokain, piše Nova.rs.

Na mjestu suvozača se našao Rašid Sakić, za kojim je, kako je saopćio MUP, raspisana potraga.

Obojica su zadržana radi daljeg procesuiranja, a vozač "golfa" sumnjiči se za nasilničku vožnju i vožnju pod dejstvom narkotika.

Najstarijeg Sinanov sin uhapsili su i pripadnici policije Kantona Sarajevo i sredinom jula, na osnovu potrage koju je Srbija raspisala zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

U podužem dosijeu, Sakić ima upisano i ubistvo zbog kog je proveo u zatvoru 12 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije