Ponovo snažan zemljotres kod Danilovgrada

Radiosarajevo.ba
Ponovo snažan zemljotres kod Danilovgrada

Zemljotres jačine 4,5 stepena Rihterove skale pogodio je 25 minuta poslije ponoći područje Danilovgrada, što je drugi snažan potres u posljednja 24 sata u tom crnogorskom gradu, prenosi Fena.

Iz Seizmološkog zavoda Tanjugu je saopćeno da je ovaj zemljotres mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.

Kako se navodi, zemljotres se dogodio pet kilometra zapadno od Danilovgrada, a njegova jačina iznosila je 4,5 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu između šest i sedam stepeni Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 18 kilometara.

U Seizmološkom zavodu su naveli da je, na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj potres mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području.

Epicentar zemljotresa bio je praktično na istom području kao jučerašnji, dok je jačina potresa također bila 4,5 stepeni Rihterove skale.

Ponovni jaki zemljotres prilično su osjetili i stanovnici Podgorice. Potres je uskomešao brojne građane glavnog grada Crne Gore, koji su se ubrzo oglasili na društvenim mrežama, komentirajući zemljotres, a brojni su naveli da ih je "drmanje" probudilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije