Ponovo prijetnje desničara: 'Zakoljite Žene u crnom'

Radiosarajevo.ba
Ponovo prijetnje desničara: 'Zakoljite Žene u crnom'

Ženama u crnom upućene su u noći između subote i nedjelje nove prijetnje smrću preko društvene mreže Facebook, pišu E-novine.

Prijetnje su plasirane na stranici PressOnline, ispod fotografije s protesta Srpskog sabora Zavetnici, kao poziv izvjesnog Aleksandra Balabana "da ih se zakolje nazubljenim predmetom i tupim nožem". Autor prijetnje nudi 100.000 eura "po glavi" pripadnice Žena u crnom, a "ponuda traje sve dok su pripadnice Žena u crnom žive" .

Ovu vijest prvi je prenio portal Žene sa interneta, a potom agencije i elektronski mediji u Beogradu. Žene sa interneta su navele da su o tome obavijestile nadležne organe i da očekuju njihovu reakciju.

Srbija: Žene u crnom podnijele krivičnu prijavu protiv portparola MUP-a

Povodom ranijih prijetnji koje im je uputio Radomir Počuča, portparol Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije, Žene u crnom podnijele su protiv njega krivičnu prijavu, a njihove predstavnice su u nekoliko navrata razgovarale s policijskim službenicima i oficirima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije