Poniženje za Vulina u Rusiji. Moskva na dočeku pokazala da ne prašta Vučićevo odbijanje pozivnice

16
Radiosarajevo.ba
Poniženje za Vulina u Rusiji. Moskva na dočeku pokazala da ne prašta Vučićevo odbijanje pozivnice
Foto: EPA - EFE / Aleksandar Vulin

Nakon drame oko toga hoće li srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ići na summit BRICS-a i konačnog negativnog odgovora, u Kazan je stigao potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin.

Dočekao ga je predsjednik Državnog vijeća Tatarstana Farid Muhametshin. I to je sve što se treba znati o tome kako je Vladimir Putin odlučio odgovoriti na Vučićevo "igranje" s njegovim pozivom, piše Nova.rs.

Mjesec i po trebalo je Aleksandru Vučiću da se odazove pozivu Vladimira Putina da dođe na summit BRICS-a koji se od 22. do 24. oktobra održava u Kazanu.

Maja Milinković objavila novi singl: Poslušajte kako zvuči "Marširam"

Maja Milinković objavila novi singl: Poslušajte kako zvuči "Marširam"

Vučić je najprije odbio poziv navodeći kao razlog "gužvu u šesnaestercu", odnosno previše obaveza.

Nakon toga se počeo predomišljati, da bi 21. oktobra dao finalni odgovor.

"Bio sam vrlo iskren s predsjednikom Putinom i rekao sam mu da je to bilo dogovoreno ranije, ali nisam to skrivao i rekao sam mu: 'Dragi gospodine predsjedniče, i bez ovih posjeta bilo bi mi izuzetno teško zbog raznih stvari o kojima sve znate jako dobro. Vjerujem da razumijete Srbiju'. Srbija je jedina zemlja u Europi, slovom i brojkom, koja nije pristupila niti jednoj deklaraciji, a samo u ovoj godini bilo ih je 44 protiv Ruske Federacije", rekao je Vučić i dodao:

"On to jako cijeni i rekao sam mu da da ćemo poslati delegaciju. Ići će potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin, ministar Gašić, ministrica Mesarović i ministar Popović. Oni će predstavljati našu zemlju na summitu BRICS-a"

Koliko je Putin imao razumijevanja govori i činjenica da je potpredsjednika Vlade Aleksandra Vulina dočekao običan službenik Tatarstana Farid Muhametšin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije