Poništeno glasanje na tri birališta u Kosovskoj Mitrovici

Radiosarajevo.ba
Poništeno glasanje na tri birališta u Kosovskoj Mitrovici

Centralna izborna komisija Kosova poništila je glasanje na tri birališta u Kosovskoj Mitrovici, gdje je ono prekinuto zbog upada maskiranih lica, a datum novog glasanja biće određen do sutra, izjavio je srpski član CIK-a Nenad Rikalo, javlja Srna.

Rikalo je potvrdio da je CIK na sjednici u Prištini odlučio da poništi glasanje na biračkim mjestima u Tehničkoj školi, Osnovnoj školi Sveti Sava i Medicinskoj školi, dok će prebrojavanje glasova sa ostalih birališta biti nastavljeno danas.

On je za beogradske medije rekao da postoji mogućnost da glasanje bude ponovljeno na svim glasačkim mjestima u Kosovskoj Mitrovici, jer pored tri sporna, ni na ostalim biralištima nije ispoštovana procedura zatvaranja i pakovanja izbornog materijala.

"Procedura zatvaranja i pakovanja nije urađena zato što su ta biračka mesta na brzinu zatvorena. Očekuje se izveštaj OEBS-a koji će da objasni na koji način i koliko dugo su birački odbori bili bez posmatrača, pošto postoje neke informacije da su pojedini članovi biračkih odbora napustili mesta", pojasnio je Rikalo.

Tokom lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, koji su održani 3. novembra, nepoznata lica upala su na biračka mjesta u Kosovskoj Mitrovici, bacila suzavac, napala zvaničnike i razbila biračke kutije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije