Pomahnitali srndać napao najmanje šest osoba

2
Radiosarajevo.ba
Pomahnitali srndać napao najmanje šest osoba
PrtScr / Trenutak prije napada

Pomahnitali srndać napao je najmanje šest osoba u okolini Kruševca, prenijele su "Večernje novosti".

Slučaj koji ne pamte ni lovci, događa se u posljednjih deset dana na teritoriji sela Pepeljevac kod Kruševca, ali mještani svjedoče da je srndać upadao u dvorišta porodičnih kuća i u zaseoku Bekčići, selima Cerova i Lukavac.

Mještanka Pepeljevca Zorica Živadinović (63) bila je prva žrtva srndaća - povrijeđena je 15. jula u bašti dok je čupala luk, navode "Novosti" i dodaju da je bila sa suprugom, pa su zajedno uspjeli da se odbrane.

Srndać je napao i povrijedio dvije djevojčice starosti šest i deset godina, kao i njihovog oca, koji su bili ubodeni i dobili su posjekotine.

U Lovačkom udruženju Kruševac navode da su preduzeli sve potrebne mjere kako bi što prije uhvatili srdnaća.

"Ponašanje gde divljač ulazi u selo, dvorište, nema strah od čoveka, nije uobičajeno za divljač u prirodi. Sva je prilika da je u pitanju srndać čuvan, pa je pušten ili je pobegao.

Taj srndać je umiljat, mazi se, ali je krajem jula počela sezona parenja, kada kod muških jedinki prorade hormoni i oni menjaju ponašanje", rekao je za "Večernje novosti" Milomir Civić, upravnik Lovišta "Rasina" u Kruševcu, prenose "Novosti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije