Poljubac premijerke Kosor i čovjeka pod istragom za seks s maloljetnicama

Radiosarajevo.ba
Poljubac premijerke Kosor i čovjeka pod istragom za seks s maloljetnicama

Jadranka Kosor i Vahid Ibrišimović (Foto: Cropix)

Vahid Ibrišimović, vlasnik Tuzlanskog lista, koji je prije dva dana svečano premijerki Hrvatske Jadranki Kosor uručio godišnju nagradu tog lista, prije dvije sedmice bio je u Tužiteljstvu Tuzlanskog kantona gdje je saslušan u svojstvu svjedoka-korisnika seksualnih usluga dviju 16-godišnjakinja, učenica drugog razreda srednje škole.

"Srdačno grli i ljubi"

Kako napominje dnevna štampa u BiH, kantonalni tužitelj Damir Alić saslušao je Ibrišimovića u okviru istrage koja se zbog navođenja na prostituciju vodi protiv Joze Banovića, vlasnika ugostiteljskih objekata "Jet star" u Živinicama i "Vila Sensi" u Banovićima. Ibrišimović je pozvan na saslušanje nakon što su ga dvije maloljetnice, koje su bile u lancu prostitucije, označile kao redovnog korisnika usluga. Podatak o tome da je Ibrišimović svjedok-korisnik, javno je objavilo Tužiteljstvo BiH, a informaciju je kasnije i potvrdio tužitelj Alić.

"Sigurno je da za premijera bilo koje države nije nimalo ugodna situacija da prima nagradu, i pri tome se fotografira, srdačno grli i ljubi, od čovjeka koji je samo nekoliko dana ranije odgovarao u Tužiteljstvu na pitanja o seksualnim odnosima sa 16-godišnjakinjama", komentar je sarajevskog dnevnog lista.

Poklonjenom konju se ne gleda u zube?


Kabinet premijerke Kosor, kao i služba za odnose s javnošću Vlade RH, unatoč činjenici da su podaci o vlasniku Tuzlanskog lista bili javno objavljeni prije samo dvije sedmice, brane se da o tome nisu ništa znali.

"Izbor Tuzlanskog lista potvrđuje važnu činjenicu da je politika suradnje i dijaloga predsjednice hrvatske Vlade pozdravljena i od strane državljana Bosne i Hercegovine", stoji u odgovoru Službe za odnose s javnošću Vlade RH, kojima očito ni najnovija saznanja o vlasniku Tuzlanskog lista nisu bila dovoljni motiv da se od nagrade i ograde.

Podsjetimo, Tuzlanski list je hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor povodom treće godišnjice izlaženja toga lista svečano uručio priznanje "Osoba godine u regiji Zapadnog Balkana". Premijerka je priznanje primila osobno na svečanosti održanoj u nedjelju navečer u Tuzli, objasnivši kako je osobno došla u BiH jer smatra da je to "uistinu veliko i važno priznanje, pogotovo kad dolazi od novinara, uredništva i čitatelja Tuzlanskog lista".

index.hr



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije