Političarka porijeklom iz BiH primila prijetnju u buketu cvijeća: "Udbašico Bosanka"

Radiosarajevo.ba
Političarka porijeklom iz BiH primila prijetnju u buketu cvijeća: "Udbašico Bosanka"
FOTO: Facebook / Ruža Tomašić

Hrvatska europarlamentarka porijeklom iz Bosne i Hercegovine Ruža Tomašić na Facebooku je objavila prijetnju koju je dobila u buketu cvijeća.Buket ju je dočekao u Lisinskom gdje su suverenisti u subotu predstavljali programske smjernice za izbore.

U buketu je bio list papira, a u njemu je plavom hemijskom olovkom napisana prijetnja, piše Index. 

"Nešto što je na prvu izgledalo kao lijepa gesta, ispostavilo se kao prijetnja. S buketom je došla i poruka u kojoj neimenovani pojedinci prijetećim tonom i bez ijednog dokaza nabrajaju moje navodne grijehe i najavljuju akciju protiv mene.Pa dobro, junačine, kad ste tako veliki domoljubi, prokažite me! Dajem vam tjedan dana da izađete iz anonimnosti i iznesete sve navodne dokaze koje imate protiv mene. U protivnom ću ja, uz pomoć policije, morati krenuti u potragu za vama. Buket je završio u smeću, ali poruku čuvam", napisala je Ruža Tomašić.

"Za našu ružu Hrvatske Ružu Tomašić. Mala dvorana Vatroslav Lisinski", stajalo je na papiru, vjerojatno na prednjoj strani, da se vidi kome je namijenjeno. No unutra je pisalo nešto što izgleda kao prijetnja.

"Udbašico Bosanka!", stoji na vrhu stranice. 

"Ima da danas na skupu javno kažeš o sebi, djelatnosti u Udbi i svom kodnom imenu Bosanka.Ima da nam kažeš tko je pripremio ubojstvo dopredsjednika HSP-a Ante Paradžika.Ima da nam kažeš o svom sinu i bivšem suprugu u Srbiji. Ima da nam kažeš o svom šefu Josipu Perkoviću. Mi se nalazimo u dvorani Udbašico Bosanka i ako danas ne progovoriš javno ćemo te prokazati. Akcija slijedi", stoji u tekstu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije