Policijski teror u Srbiji: Uhapšene žene koje su htjele Vučiću da predaju protestno pismo

4
Radiosarajevo.ba
Policijski teror u Srbiji: Uhapšene žene koje su htjele Vučiću da predaju protestno pismo
Foto: EPA - EFE / Aleksandar Vučić

Dvije žene su privedene u Policijsku stanicu u Bosilegradu, jer su htjele da predaju Aleksandru Vučiću protestno pismo u kojem ga obaviještavaju o strahovladi sadašnjeg predsjednika opštine u Srbiji Vladimira Zaharijeva.

One su prethodno zaustavljene na izlazu iz Surdulice, automobil u kojem su bile je pretresen i pismo im je oduzeto. Zatim im je dozvoljen dolazak u Bosilegrad, ali ih je policija privela, saznaje Direktno.

"Prvo nas je kroz čitavu Surdulicu pratio bijeli automobil i prestigao kod raskrsnice gdje je bilo parkirano policijsko vozilo. Tada su im pokazali na nas i oni su nas zaustavili. Pretresli su nam auto i oduzeli pismo, a poslije kraćeg vremena pustili da nastavimo vožnju. Kada smo stigle u Bosilegrad, sjele smo u kafić i prišli su nam policajci zahtijevajući da odemo sa njima u policijsku stanicu", objašnjava vidno uznemirena za Direktno D. M.,jedna od uhapšenih.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Ona kaže da su samo željele da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću predaju pismo u kojem govore o strahovladi Zaharijeva i da one nisu državni neprijatelji, već obični građani kojima Ustav dozvoljava da iskažu svoj stav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije