Policijska akcija u Splitu: Djevojka kokain krila u grudnjaku

1
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u Splitu: Djevojka kokain krila u grudnjaku
Foto: FAH / Hrvatska policija, Ilustracija

Nakon što je u BMW-u noćnim satima u Splitu zaustavljen mladi par, policajci su od 21-godišnjakinje zaplijenili kokain skriven u donjem rublju, dok je 29-godišnjak prijavljen za ilegalni posjed revolvera.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, oboje su završili u pritvoru, piše Slobodna Dalmacija.

Navodno, inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su ih presreli na predjelu Brda. Djevojka je prvo pokušala negirati da ima drogu, ali je u konačnici inspektorima sama predala paket s 70 grama kokaina koji je držala u grudnjaku.

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Nakon toga su oboje dovedeni u službene prostorije.

U policiji su začuđeni kako je tako obilatu količinu (koja sigurno nije bila samo za ličnuupotrebu) uspjela pospremiti među grudi. Tvrdila je da ona kod sebe nema ništa.

Dobivenu su nalozi te je provedena pretraga na adresama stanovanja mladog para na području Klisa. Kod njega je nađen revolver kalibra koji nije čest u policijskim zapljenama, radi se o Magnumu 357 uz koji je imao i 50 metaka.

Mladić je imao i zalihu gotovine od 15.000 kuna i 5.000 eura. Sumnja se da su drogu zajednički i dogovorno nabavljali radi daljnje prodaje te je protiv oboje podnijeta kaznena prijava zbog neovlaštene prodaje i stavljanja u promet opojne droge.

Osim toga, protiv 29-godišnjaka slijedi podnošenje Optužnog prijedloga sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana tj. prekršajna prijava za nelegalno posjedovanje oružja.

Inspektori iste službe su isti dan uhapsili u i 22-godišnjaka iz Podstrane kojem je nađeno više vrsta droga u podstanarskom stanu u Splitu. U sklopu kriminalističkog istraživanja je pretražen stan koji je unajmio na predjelu Splita 3.

Pronađeno je i oduzeto 303 grama marihuane, 151 grama amfetamina speeda i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Tokom obrade je utvrđeno kako je 22-godišnjak prije dvije sedmice prodao 0,6 grama marihuane muškoj osobi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije