Policija u Gradskoj upravi Splita: Više osoba uhapšeno

0
Radiosarajevo.ba
Policija u Gradskoj upravi Splita: Više osoba uhapšeno
Wikipedia / Hrvatska policija / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policija je upala u splitsku Gradsku upravu.

U novoj antikorupcijskoj akciji policije i USKOK-a uhapšeno je 12 osoba. Od toga su tri iz Grada Splita, saznaje Index.hr.

Riječ je, doznajemo, o nastavku akcije Banovina koja je već imala dvije faze kad je riječ o primanju i davanju mita i poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave.

Ovo je treća faza akcije u kojoj se istražuju građevinske malverzacije. Riječ je o nezakonitostima oko lokacijskih uvjeta gradnje, urbanističkog plana i generalnog urbanističkog plana Splita te izdavanja građevinskih dozvola za izgradnju objekata.

U Banovini jutros uhapešene dvije odgovorne osobe iz Gradskog ureda za graditeljstvo. Kako saznaje Index, uhapšene su Lada Pocrnić Mladinić, voditeljica odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje, te njena pomoćnica Ljiljana Poletti Kopešić.

Uhapšen je i Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog uređenja.

Među uhapšenim je i projektant Neven Mladinić, inače suprug Lade Pocrnić Mladinić, kao i još jedan projektant Neno Kezić.

Uhapšene su i dvije projektantice hotela Gospa od Žnjan te nekoliko investitora - Zvonko Kotarac, Ivan Kotarac, Mario Jukić.

Jutros je uhapšena i Danijela Špalj, bivša vjećnica Kerumova HGS-a.

Među uhapšenim je, saznao je Index.hr, i požarni inspektor civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije