Policija potvrdila: U moru pronađeno tijelo muškarca

1
Radiosarajevo.ba
Policija potvrdila: U moru pronađeno tijelo muškarca
Foto: Hrvatska policija / Hrvatska policija, Ilustracija

Splitska policija potvrdila je da je u četvrtak oko 15:50 sati u moru viškog akvatorija pronađeno tijelo muškarca, no još uvijek nije identificiran, pa se ne zna je li riječ o osobi koja je u četvrtak nestala s motornog broda nedaleko tog otoka.

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Sanja Nazlić rekla je kako je u toku identifikacija i uviđaj na mjestu događaja, nakon čega bi se trebalo znati više detalja o pronađenoj mrtvoj osobi.

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture ranije danas (30. maj) je saopštilo da je u 14:15 pokrenuta koordinirana akcija potrage i spašavanja za nestalim članom posade ribarice u moru hvarsko - viškog arhipelaga.

Sarajevo Film Festival | Šetnja na crvenom tepihu prije kiše: Stigao Schrader, Franković oduševila

Sarajevo Film Festival | Šetnja na crvenom tepihu prije kiše: Stigao Schrader, Franković oduševila

Prijatelji nestalog muškarca su u četvrtak, nakon što je pao u more, prijavili njegov nestanak, pa se odmah oko otoka Hvara i Visa krenulo u potragu. U akciju traganja i spašavanja krenuli su radnici Lučke kapetanije Milna i Hvar. Za to vrijeme, prema informacijama iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci, na kopnu su tragali vatrogasci i brod iz sastava PPAP Split, objavila je Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije