Policija potvrdila smrt Mirjane Pukanić

Radiosarajevo.ba
Policija potvrdila smrt Mirjane Pukanić

Policija je i službeno potvrdila da je supruga ubijenog Ive Pukanića, Mirjana, pronađena mrtva u stanu.

Mirjanu Pukanić je pronašla prijateljica. Na tijelu nije bilo znakova nasilja te se isključuje mogućnost nasilne smrti. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu na Šalati te će nakon obdukcije biti poznati tačan razlog smrti. Na uviđaj je izašla i županijska državna odvjetnica u Zagrebu, Željka Pokupec.

Kako saznaje Dnevnik.hr, kraj Mirjane Pukanić je pronađena i bočica s lijekovima. Posljednji put je viđena 5. januara pa se ne odbacuje mogućnost da je još tada umrla.

Identitet preminule bio je poznat još sinoć, ali se, po molbi zagrebačke policije upućene  svim medijima da se informacija ne objavljuje, čekalo dok se ne obavijesti kćer Mirjane Pukanić, koja je obaviještena kasno tokom noći.

Naime, Sara Pukanić, kći Mirjane i Ive Pukanića, odselila je od majke, a nije obavještena ni njena rodbina koja živi u inostranstvu, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Mirjana Pukanić krajem 2009. bila je nepravosnažno oslobođena optužbe zbog posjedovanja 15,4 grama kokaina, pronađenog u stanu u Ilici.

Sutkinja je tada napomenula da je droga pronađena 15 dana nakon što je odvedena u psihijatrijsku bolnicu. U međuvremenu, zagrebački Županijski sud je na žalbu tužilaštva ukinuo oslobađajuću presudu, te predmet vratio na ponovno suđenje.

Mirjana Pukanić priznala je da je konzumirala kokain, a priča o njenoj ovisnosti o narkoticima proširila se nakon što je Ivo Pukanić iznio javosti niz detalja iz njenog zdravstvenog kartona.

Jutarnji izvještava da je Mirjana Pukanić živjela u stanu od 40-ak kvadratnih metara, od 900 kuna imovine bivšeg supruga, jer ostavinska rasprava još nije bila provedena.

Mirjana Pukanić pronađena mrtva u stanu u Zagrebu
Mirjana Pukanić: šmrkala sam da bih smršala
Za ubistvo Pukanića ukupno 150 godina zatvora

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije