Hrvatska / Kombi s migrantima sletio u rijeku: Jedna žena preminula, vozač pobjegao

25. 08. 2019. u 12:00:00 AA

Shares: 37

Pripadnici hrvatske policije jutros su u mjestu Slatina Pokupska pokušali zaustaviti kombi vozilo njemačkih nacionalnih oznaka koje se na svjetlosne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja uslijed čega je sletio u rijeku Kupu.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, oko tri sata iza ponoći, na glinskom području u mjestu Slatina Pokupska, policijski službenici su, tokom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, pokušali zaustaviti kombi vozilo s migrantima.

Vozač se nije zaustavio, već je iskočio iz kombi vozila i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone u rijeku.

Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Prema do sada utvrđenom policijski su službenici iz kombija iz rijeke spasili 11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tokom pružanja ljekarske pomoći na mjestu događaja preminula.

Na mjestu događaja provodi se očevid kojim rukovodi županijsko državno odvjetništvo u Sisku dok se za vozačem intenzivno traga.

NEMA KOMENTARA