Policija kaznila stolara zbog oglasa na Facebooku, on poručio: 'Odlazim iz ove prćije!'

4
Radiosarajevo.ba
Policija kaznila stolara zbog oglasa na Facebooku, on poručio: 'Odlazim iz ove prćije!'
Foto: Privatna arhiva / Osječaninu je prekipjelo

U hrvatskoj javnosti jučer je odjeknula vijest kako je jedan Osječanin nepravomoćno kažnjen jer je na Facebooku nudio stolarske usluge za koje nema prijavljen obrt. Sud ga je prvostupanjskom presudom kaznio s 1500 kuna (oko 390 KM)

Radi se o 41-godišnjem vozaču kamiona Petru Radiću, rođenom Vukovarcu, koji je kazao, između ostalog, da zbog ovog slučaja napušta Hrvatsku, piše Index.

Radić je u septembru prošle godine na Facebookovom Marketplaceu (Facebookova verzija oglasnika) napisao da montira namještaj i postavlja laminat. Nakon što je objavio oglas, javio mu se tržišni inspektor.

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

Osječanin je negirao krivicu, navodeći u odbrani da prekršaj nije počinio jer nije kao fizička osoba oglašavao obavljanje djelatnosti uslužne montaže namještaja i postavljanja laminata.

Pravdao se da je stavio oglas koji je glasio: "Montaža namještaja, postavljanje laminata za stare, nemoćne i invalide bez naknade."

"Na meni su našli trenirati strogoću. Odlazim za sva vremena iz ove prćije i nakarade. Idem u Irsku. Ovo ovdje je katastrofa. Plati ovo, plati ono, više ne znam šta da plaćam. Idem. To je 100 posto sigurno. Unajmit ćemo manji stan jer supruga i dijete ostaju, a ja bih u Irskoj radio kao vozač", zaključio je Radić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije