Policija još traži krivce za eksplozije

Radiosarajevo.ba
Policija još traži krivce za eksplozije
Dvije slabije eksplozije koje su u manje od 48 sati sati potresle dva susjedna naselja u zapadnom dijelu Zagreba na gradske su ulice 'izvukle' duge policijske cijevi, a dok čelnici snaga sigurnosti tvrde da ovaj događaj nema veze s terorizmom neovisni stručnjaci upozoravaju da teroristički čin ne mora nužno imati pogubne posljedice.
 
 
Opsežna policijska istraga obuhvatila je više od stotinu osoba, no još nitko nije službeno osumnjičen, kao što nema ni jasnog odgovora jesu li eksplozije povezane te koji im je motiv.
 
Osim što su se dogodile na malom području zajedničko im je što su u oba slučaja improvizirane eksplozivne naprave prouzročile tek manju štetu - neznatno oštećenje pruge 50-tak metara zapadno od željezničke postaje Podsused i pucanje stakala na autobusnoj stanici na raskrižju Aleje Bologne i Gospodske ulice.
 
U posljednjoj izjavi za novinare u petak poslijepodne policija je odbacila i nagađanja da je kao mogući počinitelj osumnjičen jedini povrijeđeni u oba slučaja - 53-godišnji muškarac površinski razrezan po licu i ekstremitetima komadićima stakla što su se razletjeli nakon eksplozije na autobusnoj stanici.
 
Kako sada stvari stoje on je svjedok kao i niz drugih osoba koji su bili na meti policijskih istražitelja.
 
Da je mogući počinitelj muškarac za sada ukazuje tek šturo saopštenje Državnog centra za zaštitu i spašavanje u kojem stoji da su šest minuta iza ponoći dobili"dojavu od građanina o bombi na autobusnoj stanici", nakon čega je odjeknula eksplozija.
 
Nakon okončanja istrage i vještačenja prikupljenih na mjestima eksplozija policija bi trebala odgovoriti i povezuje li te događaje isti počinitelj ili eksplozivna naprava.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije