Policija helikopterom snimala kilometarske gužve na cestama u Hrvatskoj

1
Radiosarajevo.ba
Policija helikopterom snimala kilometarske gužve na cestama u Hrvatskoj
Printscreen / Kilometarske gužve na cestama u Hrvatskoj

Na autoputu A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora, a kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko pet kilometara, a kod Demerja oko dva kilometra, izvijestio je u subotu oko podneva Hrvatski auto-klub (HAK).

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju pa vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na A 1 kolona je vozila u pokretu između 204. i 195. km u smjeru Dubrovnika i između čvora Zadar 2 i tunela Bristovac u smjeru Zagreba te između tunela Čelinka i čvora Maslenica smjeru Dubrovnika.

Iz HAK-a zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tokom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

"Tokom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu, a ako se vozač tokom vožnje osjeća loše odmah se treba zaustaviti i potražiti liječničku pomoć", poručili su iz HAK-a.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske.

MUP Hrvatske Objavio je snimak iz helikoptera, uz poruku svim vozačima.

"Vozači oprez, udarni je vikend na hrvatskim cestama! Važno je na odredište stići sigurno, a ne brzo. Promet se nadzire i iz zraka. Snimka AC A1 iz policijskog helikoptera, stanje u 11:30", naveli su iz MUP-a Hrvatske.

Pogledajte snimak:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije