Policajka izazvala udes s 2,2 promila alkohola, pa pobjegla s triježnjenja

Radiosarajevo.ba
Policajka izazvala udes s 2,2 promila alkohola, pa pobjegla s triježnjenja
/ Arhiv
Policajka iz Zemuna mogla bi da ostane bez posla nakon što je sa 2,2 promila alkohola u krvi pobjegla iz policijske stanice gdje je bila na triježnjenju jer je tako pijana izazvala saobraćajnu nesreću udarivši kolima taksistu.

Policajka prije nekoliko večeri udarila je u jedno taksi vozilo u Zemunu. Prilikom udesa došlo je do manje materijalne štete automobila taksiste te su vozači pokušali da se dogovore oko naplate štete bez zvanja policije, prenosi Blic.

"Kada su krenuli da pregovaraju oko naplate štete, policajka je bila potpuno dezorijentisana. Teško je i neartikulisano pričala, te je taksista nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja da se s njom dogovori na kraju pozvao policiju", priča izvor upoznat sa slučajem.

Ova saobraćajna nesreća bila bi kao i svaki drugi manji udes, da policija prilikom uviđaja nije utvrdila da je njihova koleginica potpuno pijana.

"Mjerenje promila alkohola u krvi obavljeno je i sa taksistom, kao i sa policajkom. Alko-testom taksiste utvrđeno je da je bio trijezan, dok su rezultati njihove koleginice saobraćajce ostavili u šoku. Naduvala je čak 2,2 promila", priča izvor Blica.

Prema njegovim riječima, saobraćajci su istog momenta svoju koleginicu poveli u stanicu, u dežurnu službu na triježnjenje. Međutim, tu nije kraj. Vrlo brzo, pijana policajka uspjela je da pobjegne i nestane bez traga i glasa.

"Kada su ujutru došli policajci da je puste sa triježnjenja ponovo su ostali u šoku. Njihove koleginice nije bilo nigdje. Nisu mogli da je dobiju na telefon, jer ga je ugasila, a ubrzo zatim do njih je došla vijest da je izvadila bolovanje", objašnjava izvor blizak istrazi.

Protiv policajke biće pokrenut disciplinski postupak, ali i podignuta prekršajna prijava zbog izazivanja udesa u alkoholisanom stanju. Prema riječima Milana Marinovića, predsjednika Prekršajnog suda u Beogradu, policajka je vožnjom sa 2,2 promila počinila jedan od najtežih saobraćajnih prekršaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije