Policajci na konjima patroliraju njivama zbog krađe uroda

Fena
Policajci na konjima patroliraju njivama zbog krađe uroda
Neobičan prizor može se ovih dana vidjeti u selima na području Novog Mesta u Sloveniji, gdje je policija zbog pritužbi građana uvela povremene patrole policajaca na konjima, kako bi spriječila krađe uroda s njiva i povrtnjaka.

Ovog ljeta policija često dobiva obavijesti o krađama s njiva, te kretanju sumnjivih vozila i ljudi, pa se odlučila za povremene patrole policajaca na konjima, piše Dolenjski list.

U policijskoj upravi koja je podnijela najveći teret u migracijskoj krizi prije tri godine, kad je kroz područje za koje je zadužena tzv. balkanskom rutom prema Austriji prošlo skoro pola miliona ljudi, potvrdili su informaciju Dolenjskog lista.

Iako se obično radi o manjoj imovinskoj šteti, krađe s polja i njiva predstavljaju protupravno djelovanje, ali će nazočnost policijskih djelatnika povećati kod stanovništva osjećaj sigurnost, priopćili su iz policijske uprave Novo Mesto, te pozvali stanovništvo na suradnju.

Najčešće se s njiva kradu krumpir, grah i kupus, a u prvom dijelu augusta i klipovi mladog kukuruza.

Lokalno stanovništvo sklono je po navici ovakve nepodopštine pripisati romskoj populaciji ili djeci, ali je odgovorne za takva protupravna postupanja vrlo teško pronaći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije