Policajac uhapšen: Tražio seks umjesto plaćanja kazne

Radiosarajevo.ba
Policajac uhapšen: Tražio seks umjesto plaćanja kazne

Policajacu iz Duge Rese koji je od jedne žene, da bi joj oprostio kaznu, zatražio seksualnu protuuslugu danas je sudac istrage odredio mjeru zabrane kontaktiranja sa žrtvom i mogućim svjedocima, a karlovačka Policijska uprava udaljila ga je iz službe do završetka postupka.

Policajac je prijavljen za kazneno djelo bludne radnje.

Sudac istrage, javlja Fena, nije odredio istražni zatvor, kako je to zatražilo Općinsko državno odvjetništvo, nego samo mjeru zabrane kontaktiranja sa žrtvom. Kako je za Hinu rekao sudac istrage Mladen Kosijer, policajac je pušten da se brani sa slobode, no Općinsko državno odvjetništvo ima pravo žalbe na tu odluku.

Po policijskom priopćenju, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jučer na području Duge Rese 43-godišnji policijac karlovačke policijske uprave, dok je bio na dužnosti, „počinio kazneno djelo bludne radnje na štetu hrvatske državljanke“.

Nesluženo se doznaje da je 43-godišnjak tokom dužnosti od jedne žene, da bi joj oprostio prekršajnu kaznu, zatražio seksualnu protuuslugu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije