Policajac uhapšen nakon ranjavanja 10-godišnje djevojčice na svadbi

Radiosarajevo.ba
Policajac uhapšen nakon ranjavanja 10-godišnje djevojčice na svadbi
AA / Arhiv
Policijski službenik G. K. (29) iz Novog Sada uhapšen je zato što je na svadbenom veselju iz pištolja ispalio metak koji je ranio desetogodišnju devojčicu.

G. K. je osumnjičen za krivična djela izazivanje opće opasnosti i teško djelo protiv opće sigurnosti, naveli su iz Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prenosi B92.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca, kojem će biti priveden na saslušanje.

"Brzom reakcijom policije identifikovan je učinilac ovog krivičnog dela i osim procedure koja je predviđena za ovo krivično delo, policijski službenik G.K. će biti udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova do okončanja disciplinskog postupka", navodi se u saopćenju.

Zalutali metak ranio je u subotu desetogodišnju djevojčicu u novosadskom naselju Alibegovac, prenijeli su beogradski mediji.

Iz Dječije bolnice u Novom Sadu navode da je djevojčica stabilno, kao i da joj je operativno sanirana povreda šake, a smještena je na odjeljenju za plastičnu hirurgiju.

"Odlučnom reakcijom želimo da poručimo da ćemo brzo i energično kazniti sve one koji smatraju da ih policijska značka može abolirati u činjenju krivičnih djela i bahatom ponašanju prema građanima Srbije“, dodali iz MUP-a Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije