Pojavila se fotografija pasoša Sandžaka

Radiosarajevo.ba
Pojavila se fotografija pasoša Sandžaka


Na zvaničnoj Facebook stranici Mešihata Sandžaka (Islamske zajednice Srbije) pojavila se fotografija prvog pasoša, nepostojeće. republike Sandžak, što je podiglo veliku prašinu u susjednoj Srbiji.

U Mešihatu sumnjaju da je fotografija podmetnuta na njihovoj Facebook stranici. Po pisanju Kurira u Mešihatu vjeruju kako iza ove provokacije stoji muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

Sandžak je geografsko područje administrativno podjeljeno između Srbije i Crne Gore. Šest sandžačkih općina pripadaju Srbij, a šest pripadaju Crnoj Gori.

"To je neprimereno. Neodmerena šala. U poslednje vreme ta grupacija povlači besmislene poteze koji vode u sunovrat. Ali ništa od toga nema težinu, nema kapacitet. Njihove verske ili političke poruke nemaju nikakvu težinu kod Bošnjaka. Ta grupacija odumire, pa je fotografija s pasošem provokacija s nacionalnim prizvukom samo pokušaj da se spase što se spasti da. Ne zavređuje nikakvu pažnju", kaže za Kurir reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije