Pohvalio se na Facebooku: Ivan Pernar dobio skupocjeni poklon katarskog emira

Radiosarajevo.ba
Pohvalio se na Facebooku: Ivan Pernar dobio skupocjeni poklon katarskog emira
Ivan Pernar, zastupnik u Saboru Hrvatske, na Facebooku se pohvalio skupocjenim poklonom od katarskog emira Tamima bin Hamad al Thanija.

Pernar je od emira, koji je prije 10-ak dana bio u posjeti Hrvatskoj, na poklon dobio skupocjeni sat marke Chopard, vrijedan više od tri hiljade eura. 

Fotografiju sata Pernar je objavio na svojoj Facebook stranici uz komentar: "Hvala katarskom emiru, Bog ga blagoslovio!"

Inače, Pernar kao saborski zastupnik spada među funkcionere koji ne smiju primati poklone iznad 500 kuna, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, što bi značilo da je zastupnik Živog zida primanjem skupocjenog sata prekršio zakon. 

"Meni sat ne znači ništa, ali gesta katarskog emira znači puno, on je njom pokazao da me cijeni i ja taj sat mogu vratit njemu, proslijedit državi, poklonit beskućniku na ulici ili nešto četvrto.

Potpuno mi je svejedno, bitno mi je samo da javnost zna da postoje ljudi u svijetu koji me ne smatraju malim mišem kao što to smatra naš premijer ili budalom koja ne zna što priča, a što tvrde korumpirani hrvatski mediji.

Kako mi narede nadležna tijela, ja ću tako postupit sa satom, na srcu mi je samo da javnost zna da me katarski emir poštuje za razliku od klošara koji me blate po medijima", napisao je Pernar na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije