Pogledajte svu silinu večerašnjeg nevremena u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte svu silinu večerašnjeg nevremena u Hrvatskoj
Print Screen / Hrvatska

Ciklonalni centar u večernjim satima prelazi preko područja srednjeg Jadrana i donosi vrlo nestabilne vremenske prilike.

Na sjevernom Jadranu i sjevernoj Dalmaciji puše bura, na otvorenom moru tramontana, a do 20 sati južnije od Splita pušu jugo i oštro.

U samo sat vremena obilni pljuskovi su splitskom području donijeli novih desetak litara kiše po kvadratnom metru, a zadnja 24 sata u Splitu i okolici palo je 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru.

U Dugopolju su do 20 sati pale 54 litre kiše, u Vrgorcu 68, a na Pašmanu 72 litre po kvadratnom metru.

Prolazak ciklonalnog centra iznad Dalmacije donio je prolazno olujne udare vjetra.

Zasad je snježna granica u Dalmaciji visoko, iznad 1000 metara nadmorske visine, a do ponoći bi se mogla i malo spustiti.

Ipak, slijedi razvedravanje, a već ujutro novo naoblačenje s kišom i snijegom.

Inače, u Bosni i Hercegovini se sutra prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana oblačno. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne, na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine slab snijeg, objavljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ponegdje na jugu Hercegovine može biti i slabe kiše. U drugom dijelu dana i tokom noći kiša na jugu Hercegovine, a u ostatku zemlje snijeg ili susnježica.

Očekivana količina padavina uglavnom između 5 i 15, lokalno do 25 l/m2. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, u večernjim satima u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 °C. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima je moguć slab snijeg. U drugom dijelu poslijepodneva i tokom noći očekuje se susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura oko -3, dnevna oko 3 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije