Pogledajte noćni snimak potrage za Matejem: Svaki ugao se pretražuje...

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte noćni snimak potrage za Matejem: Svaki ugao se pretražuje...
Foto: 192.rs / Potraga za Matejem Perišom

Drago Kovačević, Igor Jončić i Zoran Stojanovski iz Mreže za opasnost Srbije od jučer također traže nestalog Mateja Periša iz Splita.

"Nažalost, za sada nismo pronašli niti jedan trag. Pretraživali smo isti ovaj potez od kluba gdje se to eventualno dogodilo, pa sve do ušća. Pretraživali smo po splavovima, objektima na vodi, uz obalu, dok je riječna policija čamcima obilazila objekte sa strane vode. Danas je opet isto područje - takva je priroda rijeke da nije sigurno gdje se može pojaviti tijelo pa smo ponovno pretražili to područje", kazao je Kovačević za Dnevnik Nove TV.

Kažu da se trude, ali s obzirom na to da je rijeka u pitanju - iz minute u minutu se mijenja stanje. Jako je nezgodno za pretragu, uvjeti su jako teški. U principu, nekada uspijemo, a nekada ne", objasnio je Kovačević.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Ovaj lokalitet na kojem pretražuju je problematičan u dijelu gdje su objekti uz vodu.

"Gdje bi nešto se moglo zadržati, da kažemo nizvodno od mjesta gdje se nešto dogodilo. Vodostaj je porastao u odnosu na sinoć, ali nije kakav zna biti u ovo doba godine", dodao je Kovačević.

Srbijanski Instagram profil objavio je snimak potrage koji možete vidjeti na linku ispod:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije