Pogledajte kako su napadnute 'Žene u crnom', a 'junačine' ispraćene aplauzom (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako su napadnute 'Žene u crnom', a 'junačine' ispraćene aplauzom (VIDEO)

Valjevska policija uhapsila je 11 osoba zbog napada na aktiviste NVO “Žene u crnom“. Po ovlaštenju tužioca, zadržavanje do 48 sati određeno je za pet osoba, potvrđeno je u MUP-u, javlja Telegraf.

Te osobe su osumnjičene za nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice, prilikom sinoćnjeg napada na centralnom gradskom trgu u ovom srbijanskom gradu.

Mjera zadržavanja određena je za A. B. (30), M. B. (23), M. M. (31) i I. M. (22) iz Valjeva zbog sumnje da su napali službeno lice u obavljanju službene dužnosti i zbog nasilničkog ponašanja.

N.D. (51) iz Valjeva zadržan je zbog ometanja ovlaštenog službenog lica u obavljanju poslova sigurnosti ili održavanja javnog reda i mira.

Tužilac je naložio i da se u redovnoj proceduri, bez policijskog zadržavanja, protiv L.G.(20) iz Valjeva podnese krivična prijava zbog ometanja ovlaštenog službenog lica u obavljanju poslova sigurnosti ili održavanja javnog reda i mira, a protiv A.B. (25) iz Valjeva za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.
 
Zapanjujuće je da su prilikom hapšenja i privođenja u policijsku stanicu, uhapšeni mladići dobili aplauz u znak podrške od građana koji su se tu zatekli.
 
Prekršajne prijave podnijete su protiv A. M. (25), D. M. (28), S. M. (21) i A. B. (25) iz Valjeva zbog drskog i bezobzirnog ponašanja, vrijeđanja i zlostavljanja drugih lica.
 
Do napada na aktiviste “Žena u crnom” došlo je tokom uobičajenog performansa NVO-a i povodom razvijanja transparenta kojim se traži da se žrtve Srebrenice ne zaborave, a izvršioci genocida pozovu na odgovornost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije