Pogledajte cjenovnik estetskog kasapina koji je osakatio desetine ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte cjenovnik estetskog kasapina koji je osakatio desetine ljudi
Foto: PrtScr / Nadriljekar Sava Knezevic

Vijest da je u ponedeljak uhapšen Sava Knežević, lažni plastčni hirurg iz Beograda koji je unakazio mnoge žene i muškarce iz Srbije i okruženja, dočekana je sa olakšanjem, ali i strahom da se tako nešto ne dogodi opet.

Ožiljci i opekotine su još i najlakše od posljedica sa kojima su se žrtve suočile, piše Blic.rs.

Bez ikakvog znanja, stručne spreme i zdravog razuma ili osjećaja morala, estetski kasapin Sava Knežević ugrozio je brojne žene iz Srbije i regiona, od kojih su mnoge izašle u javnost i iznele stravične detalje zahvata kojima su podvrgnute u njegovoj "ordinaciji" na Terazijama.

Uz sve to, te “zahvate” papreno su plaćale!

Branislava Lovrenović iz Ugrinovaca, koja već šest godina živi u Švicarskoj, jedna je od žrtava koja je iznijela svoju priču.

"Reklama za njegovu ordinaciju je bila tako profesionalna da sam bila ubijeđena da sam u pravim rukama. S.K. mi se predstavio kao ljekar, estetski hirurg i ja sam mu vjerovala. Imao je ordinaciju na Terazijama i sve je djelovalo baš kako treba", izjavila je Branislava (43).

"Rekao mi je da će mi u grudi staviti implantate 400, da će izvaditi salo iz stomaka i uraditi facelifting. Ja sam pristala. Cijena je bila 3.000 eura. Međutim, još prije početka operacije ja nisam imala dobar osjećaj. Dobila sam anesteziju, ili već nešto što mi je dao, a što sigurno nije bila anestezija jer sam se tokom operacije budila tri puta i osjećala užasne bolove.

Sve to je trajalo jezivih pet sati i kada sam se 'probudila', sjećam se da sam bila u potpunom šoku i da sam drhtala kao prut", rekla je Branislava.

Tek kasnije, shvatila je da je žrtva prevaranta.

Katarina Liović iz Zagreba iznijela je svoje iskustvo u medije.

Željela je da uradi korekciju usana hijaluronom, ali umJesto njega, stavljen joj je bipolimer u usnu i to je morala da koriguje. Dobila je preporuku od drugarice da to uradi kod "dr Save".

Ona ga je potražila na društvenim mrežama, vidjela da ga reklamiraju i poznate ličnosti sa naše estrade i odlučila je da ode.

"Kasnije sam saznala da je slike koje je koristio za pomociju ukrao od doktora iz Azerbejdžana, i bio je najskupljim doktorima u branši", rekla je Katarina.

za srbijanske medije svoju priču ispričao zdravstveni radnik Nikola N. (29), koji je za “hirurga” čuo iz medija, ali i sa društvenih mreža.

"Rekao mi je da je završio stomatologiju, dao razliku predmeta na Medicinskom fakultetu, a zatim upisao i specijalizaciju iz plastične hirurgije. Još se i pohvalio da je bio uzoran student i da je diplome stekao širom svijeta, a rekao mi je da je 1989. godište. Na zidu u ordinaciji bili su mu okačeni uramljeni razni sertifikati i diplome...", kazao je Nikola.

Operaciju je, kaže, platio 1.800 eura, a da je riječ o prevari, moglo se naslutiti kada je umjesto fiskalnog računa dobio potvrdu o plaćanju napisanu na indigo papiru.

"Nakon toga sam ušao u operacionu salu, uveli su me u anesteziju, a čovjek za koga sam vjerovao da je plastični hirurg mi je uradio operaciju i tako doveo život u pitanje. Tek kada sam 19. aprila uzeo izvještaj u ruke, zapazio sam da na njemu nema pečata, već da je ispisan samo broj licence.

Nije bilo ni podataka ko je anesteziolog, ni koju vrstu anestezije su mi dali. Odmah sam pozvao Ljekarsku komoru i dobio informaciju da ne postoji ljekar sa tim brojem licence ni sa tim imenom", rekao je.

Punih pet godina Sava Knežević, maser, koji se predstavljao kao estetski hirurg i njegova majka Danijela, cvjećarka, koja se predstavljala kao doktorica i kao medicinska sestra, radili su zahtjevne estetske tretmane u svojoj ordinaciji u centru Beograda i unakazili više desetina žena.

Osim što se predstavljao kao lažni estetski hirurg, Sava Knežević je čak lažirao i svoje godine, pa se predstavljao kao da je 1989. godište, umesto 1998. kada je zaista rođen. Dakle, Sava je sve ove estetske zahvate počeo da radi sa samo 19 godina!

Od momenta kada su krenule priče žena koje je unakazio, zatvorio je ordinaciju i nestao. Jučer je uhapšen u Beogradu zajedno sa svojom majkom Danijelom i za danas je zakazano saslušanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije