Pogledajte besramnu krađu u najstarijoj zlatari: 'Želim da gospođa zna da je tražena'

4
Radiosarajevo.ba
Pogledajte besramnu krađu u najstarijoj zlatari: 'Želim da gospođa zna da je tražena'
Foto: Slobodna Dalmacija / Djevojka ukrala zlatni lanac

Nisu svi turisti isti, ne dolaze svi odmoriti i uživati u prirodnim ljepotama Dalmacije i Splita, osunčati se, a nešto i potrošiti.

Nekima je zapravo gostovanje na Rivi potpuno radno, i to u onoj najgorem smislu: gužve i sezona naime privlače i kradljivce sa svih strana svijeta, najbolje su se u to uvjerili u Zlatarni Dvornik, najstarijoj splitskoj obiteljskoj zlatarni koja na sadašnjoj adresi posluje od 1946. godine, makar je osnovana 13 godina ranije.

"Sve je prijavljeno policiji, čak ni šteta nije (pre)velika, ali želim da ta osoba zna da se za njom traga, da će svi koji je prepoznaju pozvati policiju!

Eksplozija na brodu u Hrvatskoj: Među povrijeđenima je i dijete

Eksplozija na brodu u Hrvatskoj: Među povrijeđenima je i dijete

Sve se uglavnom vidi na snimci, iskoristila je nepažnju djelatnice i ukrala jedan lijepi zlatni lanac vrijedan nekih 500-tinjak eura", kaže Marin Dvornik, suvlasnik obiteljskog posla, koji je i ustupio video-snimku nadzornih kamera.

Na njoj se vidi kako djevojka, žena, vješto skriva nakit u ruci te ga sprema u torbu, dok se zaposlenica trudi pokazati joj drugu zlatninu... Djevojka je prvo uzela jednu ogrlicu i stavila u džep, a ubrzo i još jednu...

"Naša djelatnica pretpostavlja da je u pitanju strana državljanka, po govoru, iako je pričala na hrvatskom", pojašnjava Dvornik odgovarajući na pitanje novinara.

Iz splitske policije su novinarima Slobodne Dalmacije potvrdili da je djelatnica zlatarne na Rivi prijavila krađu nakita te je kriminalističko istraživanje u toku, piše Slobodna Dalmacija.

Snimak pogledajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije