! / Pogledajte atmosferu iz Podgorice nakon pada Vlade: 'Nek' se čuje do nebesa'

04. 02. 2022. u 22:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Crnoj Gori je danas pala Vlada na čeli sa premijerom Zdravkom Krvokapićem.

Da ima onih koji smatraju da je ovo vrijedno slavlja, pokazuje video koji je na Twitteru objavio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je snimio kratki video vatrometa u glavnom gradu Crne Gore nakon vijesti da je pala Vlada.

"Nek' se čuje do nebesa", napisao je Vuković uz video. 

Poslanici Skupštine Crne Gore su sa 43 glasa 'za' i 11' protiv oborili dosadašnju vladu Krvokapića.

Potpisnici prijedloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi naveli su da je premijer Zdravko Krivokapić najavio da će odbiti da postupi po interpelacijama za smjenu tri ministra.

"Time je pokazao da ne poštuje Ustav i zakone, ali ni osnovne demokratske principe poštovanja parlamenta kao najvećeg zakonodavnog doma koji je birao sastav Vlade", kaže se u obrazloženju, prenosi RTCG.

Navodi se da je 17. juna smijenjen ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava, a da Krivokapić nije predložio parlamentu novog ministra.

Poslanici, koji su potpisali prijedlog, smatraju da je Krivokapić time direktno ugrozio reforme u ključnim poglavljima 23 i 24, koja su najvažnija za napredak na putu ka članstvu u EU u oblasti vladavine prava.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)