Pogledajte kako je izgledala vojna parada u Nišu: Migovi, helikopteri, tenkovi...

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je izgledala vojna parada u Nišu: Migovi, helikopteri, tenkovi...
Foto: RAS Srbija / Pogledajte kako je izgledala vojna parada u Nišu: Migovi, helikopteri, tenkovi...

Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije prikazali su danas u Nišu svoju snagu, pripremljenost i sposobnost na paradi "Odbrana slobode".

Dodik, Cvijanović i Vučić na paradi u Nišu, predstavljeno rusko oružje

Prodefilovali su pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešaloni, a najveću pažnju publike privukli su avioni "Mig 29", helikopteri Mi-35 i modernizovani tenk T-52, javljaju srbijanski mediji.

Na paradi je prema istim informacijama učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letjelica, a prikazana je sposobnost Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, kao i tehnika i naoružanje VS.

Pogledajte kako je izgledala vojna parada u Nišu: Migovi, helikopteri, tenkovi...  - undefined

Foto: RAS Srbija: Pogledajte kako je izgledala vojna parada u Nišu: Migovi, helikopteri, tenkovi...

Prema vijestima, građani su mogli vidjeti i borbena vozila pješadije, tenkove, borbena vozila "Hamer", artiljerijske sisteme "Oganj", borbena vozila "Lazar", artiljerijska oruđa "Nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1.500" i "1.500 plus"...

Građani su imali priliku da vide ruski tenk T-72 i dva ruska helikoptera Mi-35, koji su stigli u Srbiju.

Paradi su prisustvovali član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednica RS Željka Cvijanović, dok je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se prije vojno-policijske parade sastao sa predstavnicima vojske, policije i ministrima.

Pogledajte u videu kako je sve danas izgledalo u Nišu: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije