Podrška ženama u Albaniji

Radiosarajevo.ba
Podrška ženama u Albaniji

Regionalni ženski lobi za mir, stabilnost i pravdu u Jugoistočnoj Evropi poziva na veće učešće žena na predstojećim izborima u Albaniji.

U svom saopćenju ističu kako vjeruju da je za mirovnu, demokratsku i političku stabilnosti u regionu potrebno ozbiljno učešće žena u politici i odlučivanju.

Albanija i njeni građani i građanke imaju priliku da to urade na parlamentarnim izborima koji se bliže, ističe se.

Parlamentarni izbori u Albaniji održat će se  23. juna 2013. godine, a aktivisti se nadaju da će ovi izbori biti slobodni i pošteni, u skladu sa evropskim standardima.

Iz tog razloga, Regionalni ženski lobi poziva  žene da izađu na birališta, i izražava uvjerenje da će parlamentarni izbori u Albaniji rezultirati u korist demokratije i građana, a posebno u korist jačanja žena u pogledu imenovanja na visoke funkcije.

Posmatračica izbora u Albaniji u svojstvu članice Ad hoc komiteta PS Vijeća Evrope, bit će Nermina Kapetanović, članica delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, potvrđeno je iz Parlamenta BiH.

Manjine.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije