Podrška - Porodična vrijednost: Povorka ponosa prošla bez incidenata

Anadolija
Podrška - Porodična vrijednost: Povorka ponosa prošla bez incidenata
/ Anadolija
Povorka ponosa, pod sloganom 'Podrška - Porodična vrijednost', održana je danas u Podgorici. Uz manje prisustvo policije, u odnosu na prethodne godine, Povorka je završena bez incidenata.

Učesnici Povorke poslali su poruku, u kojoj traže podršku od svojih porodica. 

Na današnjoj Povorci okupilo se oko 200 učesnika. Podršku LGBT osobama pružili su ministri za ljudska i manjinska prava Mehmet Zenka i kulture Janko Ljumović. Na Povorci su se pojavili predstavnici većine političkih partija, nevladinog sektora, medija, diplomatskog kora. 

Izvršni direktor NVO 'Kvir Montenegro', Danijel Kalezić, zatražio je podršku od onih do kojih im je najviše stalo - očeva, majki, braće, sestara i rodbine. 

"Tema ovogodišnjeg Prajda je 'podrška kao porodična vrijednost'. Podrška koja svima nama treba. Tražimo podršku od onih od kojih podršku dobijamo uvijek, ali ona izostaje u situacijama kada članovi naše porodice saznaju da smo mi gejevi ili lezbejke, biseksualne, trans, kvir osobe. Dajte nam podršku, jer nam treba, zato što samo ako jesmo aut, samo ako saopštimo da jesmo to što jesmo, možemo imati pravi porodični odnos", rekao je Kalezić. 

Ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmet Zenka, saopštio je da je društvo razvijeno onoliko koliko je razvijena i njegova svijest, poručujući da je "podrška porodice najbitnija". 

"Podrška je najbitnija od porodice. Društvo je razvijeno koliko i njegova svijest. Niko od nas nije pozvan da sudi drugom", rekao je Zenka, navodeći da je važna dobra saradnja svih institucija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije